Skip to content

ÅCK Touren blir verklighet

ÅCK kopierar vinnande koncept.


Nu är det klart att ÅCK kommer starta en variant av MA Borås Protour se länk för mer info kolla www.erikwickstrom.se/Protourboras.pdf samt www.protour.se


Vår motsvarighet heter ÅCK Touren och det kommer vara en motionsrunda som utgår från Tingvalla varje måndag 18:00, det kommer vara ett lugnt tempo så att ALLA kan följa med så tveka inte att vara med o cykla i grupp. Man behöver inte vara medlem i ÅCK o inte någon annan klubb heller utan detta är öppet för alla och givetvis gratis, enda kravet är att man använder cykelhjälm och sunt förnuft i trafiken, säkerheten kommer alltid först.


Man kommer köra i gemensam grupp där några ÅCK cyklister kör i täten och håller ett jämnt o bra tempo, dessa cyklister är det absolut förbjudet att köra om utan fokus ligger på att hålla ihop gruppen o inte lämna någon, men ingen regel utan undantagJ

Vi kommer märka ut start o mål på 6-8st sk spurtpris där det är fri fart/tävling och dom 5 första kommer få poäng som man tar med sig hela säsongen och till sist kan vi kora en vinnare. Efter varje spurt stannar man och väntar in ALLA innan vi beger oss vidare i samlad trupp, gemenskap är viktigast.


Första start blir måndag 4 Maj 18:00 från Tingvalla och sedan kör vi 20st veckor framåt, dvs sista turen blir 14 Spetember först då vet vi vem som vinner den individuella samt lagtävling.