Skip to content

ÅCK-touren hade premiär

Då var nr 1 av 20 avklarat och vilken premiär det blev, efter en månad med strålande väder hade man dragit nitlott med regn o blåst hela dagen men när det väl var dags så slapp vi regnet i alla fall men vinden fick vi leva med men det var inget större problem.

Vi rullar genom Åstorp city för att visa cykelsportens storhet i denna lilla håla&#61514

Vidare ut på åkrarna och förbi ett nerbrunnet hus där första starten går och något går helt snett när man blir passerad av Tomas på MTB….. va fan? Bara borre ner huvet och ge max till man är förbi och tar en fin 3e plats i premiärspurten som vinns av Simon Larsson strax före Jonas Hemberg som svär att han inte såg mållinjen tidigare…

Turen går vidare i fin medvind genom Kvidinge och sedan startar nästa spurt i svackan vid Rönne å, den är lång och det dröjer ett tag innan den tar fart på allvar, vem som vinner har jag ingen aning om utan jag tog det lugnt i bakre led o var lite social här också.

Nu kör vi in i Klippan rakt genom city på huvudgatan som ger en lite doft av flandernrunt med sin kullersten. Vidare genom Åbytorp och när vi passerar Rönne å går nästa startskott upp mot Stackarp där det blev en rejäl uppgörelse med många i bredd så bakomvarande bli fick snällt vänta till tupparna var klara.

Nästa spurt är ju brutal upp för Åsen med 1,4km lång stigning där Robert Lövdahl visar att gammal talang inte rostar när han tar en full pottare och själv glider jag, Hemberg o Mella sakta men säkert upp och börjar så smått ladda för spurt 5 som även den var en stigning men här skulle alla vara med o köra järnet o inget utrymme gavs för mig.

Sista spurten går från Åvarp till Norra vram där jag lyckas ligga på bra rulle och tror jag ska lyckas ta hem segern när det är 30m kvar och jag går ut o laddar men inte utan jag räknar kallt med en 2a plats när Stefan från Perstorp dyker upp på andra sidan o slår mig med en decimeter……. Jaja 2 3e platser är jag nöjd med i alla fall.

Lite reflektioner.

Tomas imponerar mest genoom att ta 6 poäng idag på MTB haha helt sjukt men men han har ju tjuvtränat i bunkern.

Simon Larsson som blev varvade på senaste MTB-tävlingen tog revansch utan dess like och fixade 20 poäng, grymt imponerande.

Målgången ska märkas upp lite tydligare så Jonas kan smyga på rulle o retligt passera när det är 1 meter kvar nästa vecka.

Ja det e svårt att säga så mycket mer, allt gick strålande o inga incidenter o ingen Nico som drog sönder halva hojen utan allt flöt på underbart i gott sällskap, det var även
många nya ansikten som jag inte sett innan så det var riktigt kul att ni dök upp, hoppas en del av er blir medlemmar i ÅCK och följer med o tävlar lite under säsongen.

För att se resultat och gå in under resultat på ÅCK-touren till vänster i menyn

Nu ser vi fram emot nästa måndag då nya poäng ska fördelas.

2566205