Skip to content

Våra grupper

Sedan 2019 har klubben använt sig av gruppindelning för att ge bästa träning för alla.
Grupperna är flexibla och flytt mellan grupperna är helt i sin ordning beroende på sin egna dagsform, meddela ledare i tid.

Under Coronapandemin 2020 gjordes också grupperna om till 7+1 för att förhindra smittspridning vilket gav ett stort merarbete för våra ledare. 2021 är vi åter i normalt läge och vi hoppas på att vi skall kunna återgå till vårt ursprung. I vissa fall kan det uppstå brist på ledare vilket då innebär att vi får slå samman grupper
Dagsfärsk information finns i vår Messengergrupp. Följ denna noggrant då det kan ske förändringar beroende på väder, ledare m.m.
Vit och grön grupp kan också ha behov av föräldrars hjälp, kontakta gärna ledare för mer information.


 

Vit grupp – för er som är helt nya i alla åldrar 7-70.
Detta är en instegsgrupp för att sen kunna hamna i rätt grupp som passar just dig! Har du barn som aldrig cyklat vill vi gärna att en förälder finns tillgänglig om barnet vill bryta i träningen (eller om ledaren tycker det är dags att sluta när man har som roligast). Det är mycket att hålla koll på från början – växla, bromsa, hålla sig på banan m.m.
Det är inte alltid man blir fysiskt trött utan många gånger måste man hålla sig på topp i tanken och detta kan trötta ut en! Vit grupps träningsdag är måndagar och i vissa fall även lördagar om ledare eller förälder finns att tillgå.

Grön grupp- gruppen där man fått lite mer koll på sin cykel och orkar lite mer i backar, orkar ta en längre tur i skogen mm. Grön grupp träningsdag är måndagar och i vissa fall även lördagar om ledare eller förälder finns att tillgå.

Blå Grupp – Barn & Ungdomsträning men även vuxna som vill testa gränser + aktiva föräldrar

Röd Grupp – (intervall-, back-, hopp-, fart träning) OBS! Hård träning kan innebära 2 h oavbruten träning viktigt att veta så man inte blir överraskad över tempot. 2 h

Gul Grupp – Stig-Grusrunda vid tillgång av tränare, gruppen kör också rundbanor så alla kan hänga på beroende på antal deltagare 1,5-2h


Tränings tid:

Vit och grön grupp är aktiva i ca 1 h. Kolla med ledaren hur långt passet blir just denna dag.
Övriga grupper 1,5-2 h

Var gärna självkritisk om ni själv väljer grupp för dagens träning. Bäst är att rådfråga ledaren för gruppen och var inte rädd för att byta upp eller ner.

Stor del i klubbens framgång är vårt teknikområde som nu också har utvecklats vidare. Här har ALLA möjlighet att “nöta” på dom personliga svårigheterna, både erfaren och nybörjare. På området tränar alla grupperna med sina respektive svårighetsnivåer.