Skip to content

Våra grupper

Sedan 2019 har klubben använt sig av gruppindelning för att ge bästa träning för alla.
Grupperna är flexibla och flytt mellan grupperna är helt i sin ordning beroende på sin egna dagsform, meddela ledare i tid.

I vissa fall kan det uppstå brist på ledare vilket då innebär att vi får slå samman grupper.

Dagsfärsk information finns i vår Messengergrupp “ÅCK Mountainbiketräningen”. Följ denna noggrant då det kan ske förändringar beroende på väder, ledare m.m. Vit och grön grupp kan också ha behov av föräldrars hjälp, kontakta gärna ledare för mer information.

Grupper

Träningsdagar

  • Måndagar 18.00 – ca 19.30, samling 17.45 på Tingvallas Parkering
  • Lördagar 10:00-12:00 samling 9:45 på Rockfront. 
    Ibland ändrar vi plats. Kontakta oss för besked. 

Mesta kommunikationen kring träningar går via vår messengergrupp samt i mail (det skickas ut kallelse till medlemmar inför varje träning).

Observera att det kan komma erbjudande om andra träningstillfällen.
Dessa kommer i sådana fall att meddelas i vår Messengergrupp och via mail.

Vit & Grön (MTB)

Vit grupp – för er som är helt nya i alla åldrar 7-70 år.
Detta är en instegsgrupp för att sen kunna hamna i rätt grupp som passar just dig! Har du barn som aldrig cyklat vill vi gärna att en förälder finns tillgänglig om barnet vill bryta i träningen (eller om ledaren tycker det är dags att sluta när man har som roligast). Det är mycket att hålla koll på från början – växla, bromsa, hålla sig på banan m.m.
Det är inte alltid man blir fysiskt trött utan många gånger måste man hålla sig på topp i tanken och detta kan trötta ut en! Träningen pågår ca 1-1,5 timme.

Grön grupp – gruppen där man fått lite mer koll på sin cykel och orkar lite mer i backar, orkar ta en längre tur i skogen mm. Träningen pågår ca 1,5 timme.

Blå & Röd (MTB)

Blå Grupp – Barn & Ungdomsträning men även vuxna som vill testa gränser + aktiva föräldrar. Ca 1,5 – 2 timmar.

Röd Grupp – (intervall-, back-, hopp-, fart träning)
OBS! Hård träning kan innebära 2 timmar oavbruten träning viktigt att veta så man inte blir överraskad över tempot. Räkna med upp till 2 timmar.

Gul MTB (motion)

Gul är till för de som vill cykla för motionens skull. Stig/grusrunda vid tillgång av tränare. Gruppen kör också rundbanor så alla kan hänga på beroende på antal deltagare. Tid ca 1,5 – 2 timmar.

Gul Landsväg (motion)

Gul är till för de som vill cykla för motionens skull. Torsdagar jämna veckor kör vi på Ring Knutstorp fram t o m september, sedan har vi uppehåll till våren. Tid ca 1,5 – 2 timmar.

Vinterträning – Spinning

Vi erbjuder Spiningträning i vår lokal Tisdagar och torsdagar 18.30-19.30 under vinteruppehållet. Start i oktober och kör på till mars.